ck_tl_bk

Heb je een vraag?

Heb jij een vraag over één van onze cursussen of wil je graag wat meer informatie over de inhoud of andere soortgelijke zaken? Neem dan gerust contact met ons op. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben we alvast antwoord gegeven op een aantal vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

We kunnen ons heel goed voorstellen dat er specifieke vragen zijn die betrekking hebben op een individuele situatie. Omdat we niet op iedere kwestie in kunnen gaan, raden wij je aan even contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij op basis van jouw situatie een passend antwoord geven en kijken we graag samen naar wat het beste is voor jouw vraagstuk.

Meest gestelde vragen over onze trainingen

Bij Lohuis Medical staan we voor een persoonlijke benadering en is iedere training of cursus afgestemd op de behoefte van de deelnemer. Mocht je op voorhand vragen hebben over bepaalde zaken, dan hebben wij het antwoord voor je. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen, neem dan even contact met ons op.

Kan ik een cursus boeken voor een groep?
Ja, dat kan! Al onze trainingen zijn ook als groepscursus te boeken. Er geldt wel een maximum aantal deelnemers per groep. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ik wil reanimatie instructeur worden. Hoe gaat dat?
Reanimatie-instructeur worden? Dat kan bij Lohuis Medical! Om te beginnen is het belangrijk dat je uitstekend kunt reanimeren. Je dient de basiscursus Reanimatie te hebben afgerond, gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Vervolgens kun je deelnemen aan onze tweedaagse instructeurscursus. Meer weten? Kijk dan hier.
Moet ik mijn eigen lunch meenemen?
Heb je een dagcursus bij ons? Dan kun je tegen een kleine vergoeding van €10,- gebruikmaken van onze lunch. Geef 's ochtends even aan of je speciale wensen hebt (bijvoorbeeld vegetarisch), dan houden we daar rekening mee. Je mag natuurlijk ook zelf je lunch meenemen.
Kan ik er met het openbaar vervoer komen?
Je kunt met de trein naar Station Oldenzaal komen. Vanaf daar kun je buslijn 66 nemen naar halte Oldenzaal Bentheimergraven. Die halte ligt vlakbij ons opleidingscentrum. Bel ons even als je met de trein komt, misschien kunnen we je ophalen als dat qua tijd en planning lukt.
Hoe is het met het parkeren ?
Je kunt bij ons op het terrein parkeren, dit is kosteloos. Mocht er toch geen plek zijn, dan kun je in dezelfde straat ook kosteloos parkeren. De fiets kun je in het fietsenrek kwijt.
Hoe lang is het certificaat geldig?
De geldigheid van het certificaat verschilt per cursus. Deze informatie vind je terug op de pagina van de betreffende cursus.
Wordt er een certificaat uitgereikt na afronding van de cursus?
Ja, een erkend certificaat is het bewijs van jouw deelname en succesvolle afronding van de cursus.
Wordt er tijdens de cursus gebruikgemaakt van praktijksimulaties?
Ja, praktijksimulaties zijn een belangrijk onderdeel van onze instructeurscursussen. Hierdoor krijg je de kans om de geleerde vaardigheden te oefenen in een veilige omgeving, zodat je in echte noodsituaties adequaat kunt handelen en dit ook weet over te brengen op jouw (toekomstige) cursisten.
Hoe lang duurt een instructeurscursus gemiddeld?
De duur van onze instructeurscursussen verschilt per cursus. Dit hangt af van het type cursus en het niveau. Voor elke cursus vind je gedetailleerde informatie over de duur, inclusief het aantal lesdagen, stagedagen (indien van toepassing) en eventuele periode tussen de lessen.
Wat zijn de toelatingscriteria voor de instructeurscursussen?
Omdat elke cursus specifieke eisen stelt, verschillen de toelatingscriteria. Voor de meest accurate informatie over de toelatingscriteria verwijzen we je graag naar de pagina van de cursus waarvan je de toelatingscriteria wilt weten.
Moet ik vooraf betalen ?
Om zeker te zijn van je plek bij de cursus, is het belangrijk dat je de kosten vooraf betaalt. Wij moeten namelijk ook alvast betalen voor jouw deelname.
Hoe kan ik mij inschrijven voor een cursus?
Inschrijven voor een cursus is heel eenvoudig! Ga naar onze website en klik op de cursus die jij graag wilt volgen of ga direct naar het overzicht van alle trainingen. Daar vind je een overzicht van alle beschikbare cursussen met de bijbehorende data. Met een paar klikken ben je ingeschreven.
Kan ik de cursus annuleren en wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
Wil je om wat voor reden dan ook een cursus annuleren, dan is dat tot vier weken voor aanvang van de opleiding kosteloos. Gaat het om korter dan 4 tot 1 week? Dan betaal je 50% van de opleidingskosten. Meld jij je korter dan 1 week voor de opleiding af, dan zijn we genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen. Bij vervanging van een ingeschreven cursist worden geen kosten in rekening gebracht. Indien er onverhoopt minder personen mochten verschijnen dan we in de offerte overeengekomen zijn, zijn we genoodzaakt om de prijs in de offerte te handhaven.
Kan ik de cursus ook in-company volgen?
Ben je geïnteresseerd in een in-company training? Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Waar worden de cursussen gegeven?
Al onze cursussen vinden plaats in ons speciaal ingerichte trainingscentrum. Hier beschikken we over alle faciliteiten, zoals oefenpoppen en andere materialen om ervoor te zorgen dat we de werkelijkheid zo goed mogelijk kunnen nabootsen.
Kan ik ook samen met mijn eigen collega's of rayon de cursus volgen ?

"Absoluut! Lohuis Medical geeft ook groepstrainingen, en eerlijk gezegd, daar gaat onze voorkeur vaak naar uit. In een klein, vertrouwd groepje durft iedereen vaak meer te delen en leer je ook van elkaars ervaringen. Heb je collega's of zit je in een Rayon? Dan kunnen we zo'n training zeker voor jullie regelen.


Wil je er meer over weten of gewoon even kletsen over de mogelijkheden? Laat het gerust weten!"

Ik ben lid van de NODE, wat zijn dan de kosten?
Bent u lid van NODE? Dan hebben we goed nieuws voor u bij Lohuis Medical in Oldenzaal! Wij hanteren dezelfde prijs als u gewend bent, zodat u niet meer betaalt. En als extra voordeel profiteert u van de hoge kwaliteit van onze producten en de persoonlijke service waar Lohuis Medical om bekend staat.  We nodigen u graag uit om zelf het verschil te ervaren. Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in Oldenzaal, we staan voor u klaar!
Can the BIC (Basic Instructor Course) also be conducted in English?
Yes, the course can certainly be conducted in English. However, it is only available for group bookings and not for individual registrations. The course will still be conducted according to the guidelines of the Dutch Resuscitation Council.
Wat betekent ‘kandidaat-instructeur’?

Wanneer u dag 1 van de instructeursopleiding heeft gevolgd, krijgt u de status ‘kandidaat-instructeur’. Dit betekent dat u nog een stage moet doorlopen voordat u een volwaardig instructeur bent. Om uw instructeursschap te behalen, dient u stage te lopen bij zowel een Basisopleiding Reanimatie als een opfrisopleiding. Zodra u beide stages met een voldoende heeft afgerond, wordt uw status omgezet naar ‘instructeur’.

Hoe houd ik mijn NRR-instructeurscertificaat geldig?
Om uw instructeurscertificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad geldig te houden, moet u elke twee jaar een bijscholing volgen. Deze bijscholing dient te worden geregistreerd in COSY van de ERC. Alleen dan blijft uw certificaat geldig.
Wat zijn de toelatingseisen voor een BLS Instructeurscursus?
U dient minimaal een geregistreerde basiscursus BLS (Basic Life Support) te hebben gevolgd, die is vastgelegd in COSY, het cursistenmanagementsysteem van de Nederlandse Reanimatie Raad.
Moet je zelf poppen meenemen naar de cursus ?
Nee hoor, Lohuis Medical heeft alle materialen die nodig zijn om u op te leiden tot Reanimatie instructeur. U mag uw eigen materialen natuurlijk wel mee nemen.
Is stage verplicht om Reanimatie Instructeur te worden?
Om reanimatie-instructeur te worden, dient u minimaal één keer stage te lopen bij een basiscursus BLS en één keer bij een opfriscursus. Beide cursussen moeten in COSY geregistreerd worden. Zodra u de basisopleiding en de stages met succes heeft afgerond, bent u officieel reanimatie-instructeur.
Kan ik mijn deelname aan de cursus kosteloos annuleren?
Nadat de cursus definitief doorgaat en u uw deelname heeft bevestigd, is annuleren niet meer mogelijk zonder kosten. Zorg ervoor dat u goed overweegt om deel te nemen voordat u uw inschrijving definitief maakt.
Wanneer start de cursus?
Het is een lange cursus, en niet goedkoop. We starten de cursus bij voldoende deelnemers, en dat is 5 personen.  Totdat de cursus definitief door gaat zit u nergens aan vast.
Wat zijn de toelatingseisen voor de cursus EHBO Instructeur?
Om deel te nemen aan de cursus EHBO Instructeur, dient u te voldoen aan de volgende toelatingseisen:
  • Geldig EHBO-diploma: U moet in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma van het Oranje Kruis.
  • Reanimatie Training: U dient een geregistreerde Reanimatie Training te hebben gevolgd, die geregistreerd is in het COSY-systeem van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).
 
Zitten de examenkosten van het Oranje Kruis bij de prijs in?
Nee, de examenkosten van het Oranje Kruis zitten niet bij het cursusgeld in. Deze zijn voor uw eigen rekening. De kosten voor de Reanimatie Instructeur zitten wel bij de prijs in.
Is AZADI en EHBDD hetzelfde ?

Nee, AZADI en EHBDD zijn niet hetzelfde, hoewel ze beide te maken hebben met hulpverlening bij alcohol- en drugsincidenten. Hier is een kort overzicht van de verschillen:

  • EHBDD (Eerste Hulp Bij Drank- en Drugsongevallen):
    • Dit is een cursus die zich richt op het verlenen van eerste hulp bij incidenten die veroorzaakt zijn door alcohol- en drugsgebruik.
    • Het behandelt kennis over middelen, signalering, reactie, triage, en specifieke EHBO-kennis.
  • AZADI (Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten):
    • Dit is een meer uitgebreide certificatieregeling die zich richt op het verlenen van acute zorg bij alcohol- en drugsincidenten.
    • Het omvat meer diepgaande kennis en vaardigheden, inclusief metingen zoals saturatiemeting, glucosemeting en bloeddrukmeting.

In essentie is AZADI een meer geavanceerde vorm van hulpverlening dan EHBDD.

Ik heb een EHBDD of EHBDu certificaat, kan ik deze ook omzetten naar Azadi?

Ja, het is mogelijk om uw bestaande certificaat om te zetten. Hiervoor is een verkort programma beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Wat zijn de toelatingseisen voor de cursus Instructeur AZADI?

Om deel te nemen aan de driedaagse opleiding Instructeur Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten (AZADI), dien je in het bezit te zijn van een geldige lesbevoegdheid op het gebied van EHBO of Acute Zorg, zoals:

  • Instructeur Oranje Kruis
  • Instructeur Rode Kruis
  • NIKTA
  • AHSI – Medic First Aid
  • DAN

Daarnaast ontvangen EHBO-instructeurs met een Oranje Kruis-diploma 40 accreditatiepunten in PE-Online. Voor verpleegkundigen, EHBDD- of EHBDu-instructeurs is er mogelijk een verkort traject van 2 dagen beschikbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wanneer start de cursus Instructeur AZADI?
De cursus start zodra er voldoende deelnemers zijn. Als u zich inschrijft, wordt u vrijblijvend op de wachtlijst geplaatst. Zodra er genoeg inschrijvingen zijn, nemen wij contact met u op.
Kan ik een cursus boeken voor een groep?
Ja, dat kan! Al onze trainingen zijn ook als groepscursus te boeken. Er geldt wel een maximum aantal deelnemers per groep. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Telt een table-top ook als ontruimingsoefening?
De ontruimingsprocedures dienen jaarlijks geoefend te worden. Er staat nergens beschreven hoe dit moet, waardoor een table-top oefening ook toegestaan is. Echter, wanneer de procedures via een table-top zijn aangeleerd, verbeterd en beoefend, is het zeker aan te raden om ook fysieke oefeningen te organiseren. Dit kan prima gecombineerd worden met een voorbereidende table-top sessie.
Krijg ik een certificaat of Diploma na afloop?
U ontvangt een bewijs van deelname van deze workshop. Er bestaat helaas geen erkend certificaat of diploma voor deze workshop.
Waarom een Table-Top training?
Het organiseren van een volledige ontruimingsoefening kan voor veel bedrijven een complexe en kostbare aangelegenheid zijn. Vaak wegen de aanzienlijke investeringen in tijd, middelen en verstoring van de dagelijkse gang van zaken niet op tegen de waargenomen voordelen. In zulke gevallen biedt de table-top oefening een ideaal alternatief om de principes en procedures van een ontruiming te trainen. Tijdens een table-top oefening worden verschillende noodsituaties gesimuleerd in een gecontroleerde, discussiegerichte omgeving.
Bovendien stelt een table-top oefening organisaties in staat om knelpunten en zwakke plekken in hun bestaande ontruimingsplannen te identificeren. Door verschillende scenario's te doorlopen, kunnen onduidelijkheden in de procedures, hiaten in de communicatie of onvoldoende toewijzing van middelen aan het licht komen. Deze waardevolle inzichten stellen bedrijven in staat om hun plannen proactief aan te passen en te verfijnen, waardoor de algehele paraatheid en veiligheid van hun medewerkers in een echte noodsituatie aanzienlijk worden verhoogd.
Wat zij de voordelen van een Table-Top training?
Een Table-Top training is een waardevolle methode om uw Bedrijfshulpverleners (BHV'ers) voor te bereiden op noodsituaties, zónder de dagelijkse werkzaamheden te onderbreken. Lohuis Medical biedt deze trainingen aan om uw BHV-team efficiënt en effectief te scholen. De voordelen van een Table-Top training:
  • Minimale verstoring: Geen onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de productie gewoon door kan gaan.
  • Compleet BHV-team: In plaats van enkele BHV'ers, wordt het hele team getraind.
  • Diverse scenario's: Er kunnen meerdere scenario's worden behandeld tijdens dezelfde training.
  • Efficiëntie: Niet alle personeelsleden hoeven naar buiten, wat tijd bespaart.
  Table-Top trainingen bieden aanzienlijke voordelen voor uw bedrijf. Neem contact op met Lohuis Medical voor meer informatie over deze training en hoe deze kan bijdragen aan een veilige werkomgeving.